Herfst in Ommen

Autumn near the Steile Oever at Ommen, HollandDutchTours.nl
Herfst bij in Ommen, HollandDutchTours.nl

Herfst, sommige mensen worden er zwaarmoedig van, maar ikzelf vind de herfst juist energie geven. Prachtige kleuren, fris windje en ja soms ook regen. Bij elke inademing stroomt de zuurstof en dus de energie, je aderen binnen. 

 

Afgelopen week was ik in de buurt van Ommen. Bossen in overvloed en ik koos voor een wandeling door de 'Steile Oever', een prachtig stukje natuur in de buurt van kasteel Eerde. Echt steil wordt het overigens niet, maar daar gaat het mij ook niet om. Nee de kleurenpracht dat is het doel van de wandeling. Ik kan niet schilderen, maar je krijgt de neiging om een schilderspalet,  een paar kwasten en verf  te pakken en de kleuren te vangen op doek. Hoeveel kleuren bruin, geel en groen bestaan er eigenlijk? Elke schilder kan hier zijn hart ophalen en helemaal losgaan met het mengen van de verf in herfstkleuren. 

 

Gelukkig kunnen we de kleuren ook op een eenvoudige manier pakken: Gewoon een foto maken. Ik hoop dat deze foto net zoveel (of misschien wel meer) zegt als mijn woorden.  Op de photo gallery vindt u meer foto's van de 'Steile Oever'.

Jan Jaspers, uw gids in Nederland

Write a comment

Comments: 0