De Dijk live

De Dijk, live in het Patronaat in Haarlem, HollandDutchTours.nl
De Dijk, live in het Patronaat in Haarlem, HollandDutchTours.nl

1985.

De Dijk speelt in de buurt van mijn geboorteplaats. De band speelt o.a. hun grote hit op dat moment 'Binnen zonder kloppen'. In de jaren '80 schieten veel Nederlandstalige bands als het Goede Doel en Toontje Lager en Doe Maar  als paddestoelen uit de grond. En ik ontdek De Dijk. Een dijk van een band. Hollandser kun je het niet krijgen.

 

2017.

32 jaar en veel hits later. Op 10 november treedt De Dijk op in het Patronaat in Haarlem.  Zanger Huub van de Lubbe is inmiddels 64.  Wat kan de tijd toch mooi stil staan. Ik tref de hele band aan in een jeugdig enthousiasme die oude en nieuwe nummers speelt met evenveel passie als toen tijdens mijn eerste kennismaking.  De playlist bestaat uit een mix van 23 oude en nieuwe nummers. Elk nummer wordt gespeeld alsof Huub het net geschreven had. Ook zijn unieke stemgeluid heeft de tijd goed doorstaan en is eigenlijk niet veranderd. Het is dan ook terecht dat het Patronaat is uitverkocht. En dat geldt niet alleen voor deze zaal. Bijna al hun concerten van 2017 zijn uitverkocht. Dat is knap en zeker verdiend.  Ik kwam in 1985 binnen zonder kloppen en ging weg zonder een woord. 32 jaar later ben ik weer sprakeloos, maar nu zing ik tijdens het concert ook hard mee met grote hits als Dansen op de Vulkaan, Nergens Goed Voor en natuurlijk Binnen Zonder Kloppen.

 

Jan Jaspers, uw gids in Nederland

Write a comment

Comments: 0